תפריט נגישות

נתחיל עם השבוע הראשון בו נבקר ביפן. אם במקרה יש לכם או לחברים את הספר "נוריקו סאן הילדה מיפן" תתחילו שם על תקן שעת סיפור. הספר מתאר את חייה של ילדה קטנה ביפן על שלל המנהגים וטקסי התרבות המקומיים וכתוב בגובה עיניהם של הילדים. מומלץ מאוד.
Image

בטבלה הבאה תראו את שלל הרעיונות שלנו לפי הנושאים השונים. תוכלו להרחיב על כל אחד ואחד מהראש, מהדמיון, מויקיפדיה, מיוטיוב, מאיתור חפצים רלוונטיים בבית ובנייה ויצירה בעזרתם.

את נושאי הגאוגרפיה וההיסטוריה תוכלו לפתח לשיחה ודיון, המחזה ומשחק תפקידים. את נושאי האומנות מומלץ ליישם בשטח ולהתנסות על אמת - צרו סידור פרחים (מהחצר, גינה או מפרחי נייר שתכינו), הכינו חיות מקיפולי נייר וכן הלאה. את הספורט ממש חובה לנסות ברגליים ובידיים. חלק מענפי הספורט היפניים מצריכים אביזרים - הפעילו את הדמיון והפכו שקיות ניילון אטומות לשריון עבור הקנדו.

תנו לילדים להתנסות באותיות השונות של סגנונות הכתב היפניים ולימדו לומר מילים שימושיות. אין לדעת מתי יפנים ינחתו בארץ.
בנושאי המדע וההמצאות הילדים יוכלו לבנות רובוט או לסרוק קוד שהכינו בעצמם. תוכלו גם לראות איך מצבי הפתעה (במקום מצבי לחץ) משפיעים על הגוף, רק אציין שבפועל האדרנלין התגלה לראשונה בפולין ו-6 שנים מאוחר יותר התגלה גם ביפן (מבלי שידעו עליו קודם).

השעה השישית של כל יום היא הזמן לקפץ ולרקוד בבית - ביום חמישי התכוננו למסיבת קריוקי פרועה! (נסו לשיר קצת ביפנית שירי K-pop, בכל זאת למדתם כמה מילים בשעה הרביעית :))

*ביום שלישי שילבתי שיר מקורי מתוך הפרק השלישי של אוטוטו על יפן, מתן אשכנזי שר אותו נפלא. "פריחת הדובדבן" שמספר על ילד קטן שהופך לקיסר המדינה. 

  • השמיעו לילדים את השיר ותנו להם לחבר לו תנועות
  • דברו איתם על התחושות שעולות מההאזנה לשיר ולקשר בין הקצב שלו וכלי הנגינה למסרים ולתחושות שעולות ממנו

שיהיה שבוע משובחבח ונתראה בסופ"ש עם תוכנית והצעות לשבוע הבא, אז נבקר באיטליה!