תפריט נגישות

פעילויות לילדים

באביב של 2020, כשהקורונה הגיעה לישראל והכריזו על סגר, העדפתי להתכונן נפשית לתקופה ארוכה יותר מאשר קצרה ובניתי לו"ז שבועי משתנה עבור הבנות שלי. כל שבוע עסק במדינה אחרת ואיפשר לחקור אותה מכל מיני כיוונים. התחלנו ביפן, המשכנו לאיטליה, עברנו לספרד ואז צרפת וארה"ב ובסוף לסין (איפה שהכל התחיל). הסגר נגמר בדיוק אחרי שישה שבועות כך שפחות או יותר יצא בסדר.
בכל תחילת שבוע הצגתי את טבלת הפעילויות של המדינה החדשה לבנות, אבל זה ממש לא אומר שעברנו על כל רעיון והצעה. היה נעים לדעת שיש איזשהי מסגרת, אחרי שכל המסגרות האפשריות התאדו מהחיים שלנו. בשבוע ספרד יצאנו לאסוף תרמילים יבשים של איזה עץ כדי לרקוד עם קסטנייטות ובשבוע יפן אספנו עלים וענפים והכנו סידור פרחים מסורתי (איקבנה). סף ההתלהבות ירד די מהר ואז חזר בפרצים לא צפויים שזה בסדר. יש שני דברים שלמדתי שחשוב להתאמן עליהם בשנה החולפת: גמישות ושחרור (הסגרים ממשיכים ובאים כך שלא חסרות הזדמנויות להתאמן).
דגלים של מדינות העולם

בין הנסיעות שלכם יש המון זמן להעביר


בלי קשר לקורונה, אני והבנות שלי מאוד אוהבות ספרים וספר לפני השינה בבית או בטיול זה פריט חובה.
לאחרונה התחלנו לקרוא "לרוחב" - שזה אומר לבחור סופר מוצלח ולקרוא כמה ספרים שלו ברצף. התחלנו עם רואלד דאל והבנות (8.5 ו-5) מרותקות לספרים למרות שהתרגומים שמצאנו מיושנים.
נרכז פה את ההמלצות שלנו כדי שיהיה לכם מה לשים בתיק או במזוודה לפני הנסיעה הבאה. זה כולל ספרים לקטנטנים יחסית - 2-3, הלאה לגילאי 5-6 ואף צפונה, כשהדגש הוא ספרים שיתאימו לגדולים ולקטנים ביחד. זה אפשרי כשהספר ממש מעולה ואז לכל שכבת גיל יש משהו אחר להנות ממנו: חרוזים, עלילה, דמויות מוצלחות וכן הלאה.

ספרי ילדים

כדי שלא תכבו את הפנס באוהל בלי ספר טוב


וכשאנחנו מחפשות השראה, הכי כיף לשוטט בין אתרים יפים ולעשות בעצמנו יצירות (או סתם לשטוף את העיניים). נעלה לפה אתרים שאני (סוסיתא) והבנות שלי אוהבות לטייל בהם וללמוד מהם. תהנו!

אתרים מומלצים

אתרים מומלצים שסוסיתא אוהבת במיוחד

מגיע לכם ליהנות בדרכים