תפריט נגישות

ברוכים הבאים לשבוע השישי בו נבקר בסין. אם הצטרפתם אלינו רק עכשיו, אנחנו מזמינים אתכם להציץ בשבועות הקודמים, בתוכנית הראשונה שלקחה אותנו ליפן, בשניה שלקחה אותנו לאיטליה, בשלישית איתה הגענו לספרד, ברביעית איתה נחתנו בצרפת ובחמישית איתה קפצנו לארצות הברית. אתם גם תמיד יכולים לשלב בין המדינות.


אז איך התוכנית של השבוע עובדת? כמו עם המדינות הקודמות, תתחילו בלהציג לילדים את המדינה, תוכלו לשוטט בה עם גוגל מפות, לבקר באתרים תיירותיים, להכיר את שכנותיה ולראות שמורות טבע מרהיבות ומבנים ייחודיים.


השבוע החלטנו, לאור תגובות הקהל, לפשט את התוכנית. ריכזנו לכל יום תחת נושא אחד מספר הצעות פשוטות לפעילות כגון מסע ברכבת הטרנס סיבירית או הכנת אוכל סיני. זה יכול להיות ספר (עם קישור אליו כדי שתוכלו להקריא או לתת לילדים לקרוא אותו בעצמם), מופע סיני בו הילדים יוכלו לצפות או אתרים רלוונטיים עם פעילויות וכו'. המטרה היא שהם יוכלו להיות עצמאיים כמה שניתן (וגם אתם) ובכל זאת ללמוד על המדינה ולצבור ידע חוויות שקשורות בה.

Image

ביום ראשון נבקר ילד סיני: הסופר אלעד וינוגרד כתב את הספר "בטח יש ילד" על ילד ישראלי שמדמיין שיש ילד ממש כמותו בסין. ספר מקסים ומומלץ - כאן תוכלו לראות את הסופר מספר את הגרסה הישראלית כשמולו ילדים בכיתה סינית מקריאים את הגרסה בשפתם.
לימים, הספר הפך למחזמר וכאן תוכלו לראות את סצינת הפתיחה ואת שיר הסיום שלו.
תוכלו גם ללמוד כאן משחק ילדים סיני חמוד (פונג האו קי) שמזכיר את המשחק איקס עיגול. בתחתית העמוד מופיע סרטון קצר שמסביר את השתלשלות המשחק.
ביום שני: ניסע ברכבת הטרנס סיבירית המחברת בין מוסקבה בירת רוסיה לבין בייג'ינג בירת סין. זהו קו הרכבת הארוך בעולם!
בסרטון הזה תוכלו לחלוף על פני המקומות שהרכבת עוברת בהם.
בסרטון המצוייר של אנני ובן תוכלו לחוות את המסע בן שבעת הימים וללמוד קצת על רוסיה מנוסע מסתורי בשם איגור.
גם אוטוטו וסוסיתא נוסעים ברכבת ופותרים בה תעלומה. תוכלו להאזין לקטע כאן ולעזור להם לפענח מי גנב את העוגיות במסע.
ביום שלישי: נעשה קצת ספורט בגרסתו הסינית.
נפתח את הבוקר בטאי צ'י - בגרסת דוב הפנדה (תוכלו לקרוא קצת בעברית על הטאי צ'י כאן) ונמשיך את היום עם תרגול קונג פו קצר והסבר מעניין על הדמיון בין סגנון האומנות ל-5 חיות שבטבע.
ביום רביעי נכיר את סין דרך בלוטות הטעם: בסרטון הזה נלמד על דים סאם דרך ביקור במסעדה סינית, ובעזרת הוידאו הזה נלמד להכין דמפלינגס (כופתאות סיניות). אם אתם בעניין של מוקפץ ומטוגן, בדקו את הסרטון הזה של מתכון הנודלס הסיני או האורז. את כל המנות תוכלו להכין בגרסתן הצמחונית ע"י החלפת הבשר/דג בטופו, שהגיע גם הוא מסין, לפני 2,000 שנה!
ביום חמישי נתנסה בהמצאות הסיניות (מתוך "ארבעת ההמצאות הגדולות" דילגנו על אבק השריפה): את המצאת הנייר נוכל לתרגל כאן, את המצאת הדפוס כאן, ואת המצאת המצפן כאן.

אז שיהיה לכם שבוע סין מקסים!